Semnal editorial

Onorată să mă număr printre autori, vă invit să descoperiți „Universal” – Scriitori ai lumii – Interviuri.
Mulțumesc, Mariana Moga!
Felicitări tuturor celor implicați în acest deosebit proiect!

Mariana Moga: „Astăzi am intrat în posesia antologiei „UNIVERSAL”- Interviuri, volumul I.
Mulțumesc din suflet tuturor celor care au ales să contribuie la apariția volumului!
Prezenta lucrare se adresează publicului larg, cu scopul de a susține cultura scrisă, fiind și un bun instrument de lucru pentru cine vrea să cunoască omul ce cu sinceritate transmite, simte, gândește sau construiește o realitate căreia îi aparține.
Un alt obiectiv este de a oferi o imagine de ansamblu, asumându-mi riscul interpretării că orice proces de selecție este sclavul subiectivității. Mi-am dorit să prezint autori contemporani, deși, uneori, a sugera e mult mai riscant decât a spune. Și totuși nu am reușit să trec peste intenția de a oferi, ca document, ca lectură, un volum de interviuri, motivat de faptul că ei, creatorii, trebuie mereu tratați cu respect și admirație. Opera lor este diversă, dar vocile se diferențiază în funcție de cum înțeleg să-și transmită viziunile.
Așa cum se poate observa, dorința mea a pornit dintr-o admirație față de oamenii de litere, de modul cum știu să se afunde în lumea pe care o creează, devenind una cu ea, fiindcă o carte bine scrisă este o lume întreagă și literatura bună un balsam pentru sufletul cititorului.
În prezenta lucrare sunt incluși scriitori care trăiesc în mai multe țări, motiv pentru care fișele de autor sau interviurile apar în limbi diferite, în funcție de locul în care trăiesc, limba vorbită în țara respectivă, locul unde s-au născut.
Un numitor comun îl reprezintă traducerea fiecărui profil literar în limba engleză.
Vă îndemn să cunoașteți autori contemporani de pretutindeni, cu scopul de a deschide apetitul pentru lectură, pentru că lectura face parte din viață, fiind considerată o aventură a spiritului și o cale de acces spre dumnezeire.”

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s