„Apă plată cu lămâie” – fragment

„– Ce fac acolo? Nik, ce fac femeile acolo?
– Se joacă cu rujul tău roșu. Cred că ți-a căzut când dormeai și ele l-au găsit foarte, foarte interesant.
– Tu glumești?!
– Nu! Le-am și filmat. Unele s-au dat cu el până la urechi. Altele și-au făcut picățele pe față. Știi… cum își fac în frunte indiencele, doar că mult mai multe, îmi răspunse cameramanul meu, vesel. Le-am privit uimită cred că mai mult de o jumătate de oră. Erau atât de fericite! Rujul meu roșu, ce nu-mi lipsise niciodată din poșetă și pe care îl păstrasem până acum în buzunar, era pentru fetele și femeile tribului cea mai grozavă descoperire. Eu îl folosisem în trecut mai mult ca să mă simt puternică, decât ca să atrag, însă ele se pare că îi găsiseră cea mai simplă, normală și naturală utilizare: jocul! În joacă îi foloseau culoarea ca focul, tare, strălucitoare și reușeau să obțină de la el tot ceea ce eu nici măcar nu îmi închipuisem vreodată că aș putea obține: buna dispoziție.
Brusc, s-au oprit. Rujul se terminase. Copiii redeveniră adulți și cu cel mai serios chip posibil, o femeie colorată până și pe dinți mi-l returnă. Părea că micul tub auriu, plin de culoare până mai devreme, își servise scopul, poate pe cel mai măreț dintre toate. Ele au folosit apoi mușchi și apă de pe frunze și și-au curățat buzele și obrajii. S-au frecat atât de tare, încât chiar dacă rujul a dispărut, amazoanele pitice au rămas multă vreme îmbujorate.”

Cartea te așteaptă pe Libris! Click aici↘️⤵️ https://www.libris.ro/plasa-pentru-vise-iulia-florentina-paciurea-ECU978-606-7307-83-2–p24570245.html

Mulțumesc pentru fotografie, Cărți de Ciocolată!

2 comentarii

 1. Marina Costa spune:

  Mi-a placut mult romanul!

  Apreciat de 1 persoană

  1. iulia.paciurea spune:

   Este o bucurie să aflu! Voi încerca să vă aduc noi și noi povești atractive!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s